Materiaalit

Korujen materiaalien alkuperällä on väliä!


Viesti-korut valmistetaan aidoista materiaaleista omalla verstaalla Keski-Suomessa Konginkankaalla. Käytämme koruissa jalometalleja. Pääraaka-aine on sterlinghopea, josta käytetään yleisesti myös nimitystä 925-hopea. Tämä tarkoittaa sitä, että materiaali sisältää 92,5 prosenttia hopeaa ja 7,5 prosenttia kuparia.  

Metallien ja mineraalien, myös hopean, louhiminen maaperästä aiheuttaa pahimmillaan erittäin vakavia ympäristövaikutuksia niin maaperään, vesiin, ilmanlaatuun kuin eläimiin ja eliöihin.

Kun jalometalleja kierrätetään, ei uutta raaka-ainetta tarvitse louhia maaperästä, ja näin säästetään luontoa. Hopeaa kerätään kierrätettäväksi esimerkiksi elektroniikkaromusta sekä vanhoista rikkinäisistä koruista.

Myös sillä, kuka materiaalia työstää, on väliä. Design Luoteen koruissa ei käytetä lainkaan raaka-aineita tai materiaaleja, jotka ovat peräisin sellaisista maista, joissa tiedetään käytettävän lapsityövoimaa. Emme hanki materiaaleja myöskään maista, joissa on tunnettua, ettei työstä saa elämiseen riittävää palkkaa. Eettisten arvojen kanssa samaan aikaan haluamme myös, että meille tärkeät ekologiset arvot toteutuvat.


"Pyrimmekin siihen, että kaikki Viesti-koruissa käytettävät jalometallit ovat eettisesti ja ekologisesti kestävällä tavalla tuotettuja."


Tavoite on löytää mahdollisimman pitkälle kierrättettyjä raaka-aineita. Tällä hetkellä Viesti-koruissa käytettävä hopeaketju on 100 % kierrätettyä ja hopeahelmien ja lukon osalta kierrätysprosentti on 60%. Raaka-aineet Viesti-koruihin tulevat Ranskasta hopean työstämiseen keskittyneeltä perheyritykseltä.

Materiaalien tarkalla valinnalla varmistamme sen, että meille tärkeät arvot todellakin toteutuvat toiminnassamme.

Design Luoteen koruille on myönnetty sekä Avainlippu- että Design from Finland -merkit. Ne kertovat kestävästä ja vastuullisesta suunnittelusta sekä kotimaisesta tuotannosta.