Hoito-ohjeet

Näin pidät huolta korustasi!


Jotta Viesti-korusi olisi sinulle uskollinen seuralainen vuosia ja jopa kymmeniä, kannattaa siitä pitää hyvää huolta!

Suosittelen, että jokaisen käytön jälkeen peset korun lämpimällä vedellä ja miedolla saippualla, etenkin jos koru on käytössä joutunut kosketuksiin kosmetiikan kanssa.

Koru kannattaa pukea päälle aina viimeisenä, etenkin jos olet aikeissa käyttää meikkiä, ihovoiteita tai hiuslakkaa. Mitä vähemmän näitä tuotteita päätyy koruun, sen paremmin se kestää aikaa.


"Erilaiset kemikaalit ja kosmetiikka saavat hopean tummumaan normaalia nopeammin ja pahimmillaan voivat haurastuttaa herkkää korua."


Koru kannattaa riisua myös uidessa, aurinkoa ottaessa, saunoessa ja kuntoilessa. 

Korun säilyttämiseen paras paikka on sen alkuperäispakkaus, ei suinkaan lavuaarin reuna kylpyhuoneessa. Lisäsuojaa tummumista vastaan antaa tiivis muovipussi, esimerkiksi minigrippussi.

Aito hopea tummuu ajan mittaan, se kuuluu sen ominaispiirteisiin. Tummuminen johtuu metallin hapettumisesta. Myös kemikaalit, kuten kosmetiikka ja parfyymit aiheuttavat korun tummumista.

Päivittäisen lämpimällä vedellä ja miedolla saippualiuoksella (esimerkiksi tippa astianpesuainetta) pesun lisäksi korun voi sen tummuttua puhdistaa hopean puhdistukseen tarkoitetulla liinalla tai puhdistusaineella.

Ennen hopean puhdistukseen tarkoitetun liinan tai puhdistusaineen käyttöä koru kannattaa kylvettää huolella, jotta siihen tarttuneet epäpuhtaudet eivät puhdistettaessa naarmuta korua. Laske pieneen astiaan lämmintä vettä ja tippa mietoa saippuaa, esimerkiksi astianpesuainetta. Anna korun kylpeä vähintää muutamia minuutteja. Huuhtele koru sen jälkeen huolella ja kuivaa pehmeällä pyyhkeella. Tämän jälkeen korua voi puhdistaa hopean puhdistukseen tarkoitetuilla tuotteilla. Ota huomioon, että esimerkiksi hopean puhdistukseen tarkoitettu neste, johon koru kastellaan, on erittäin voimakasta.

Jos sinulla on lisää kysyttävää korun hoidosta, vastaan mielelläni kysymyksiin! Ota yhteyttä: designluode@gmail.com